ΧΟΡΗΓΟΣ

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Α.Ο.Σ "Oι Σίθωνες": Ιστορική Αναδρομή του Συλλόγου

Η ομάδα μπάσκετ Α.Ο.Σ. «Οι Σίθωνες» ιδρύθηκε το 1990 και λειτούργησε ως παράρτημα της  Εκπολιτιστικής Εταιρείας Νέων Νικήτης «Ο ΣΙΘΩΝ». Το 1994 δημιουργήθηκε ο Α.Ο. Νικήτης, ο οποίος κάλυψε τις ανάγκες της τοπικής καλαθοσφαίρισης.

Κατά την αγωνιστική περίοδο 1999-00 ο Σύλλογος κατέκτησε το Πρωτάθλημα της Β' Κατηγορίας Ανδρών που διοργανώνει η Ε.ΚΑ.Σ. Χαλκιδικής, λαμβάνοντας το εισιτήριο για την Α' Κατηγορία. Εκεί παρέμεινε μέχρι το τέλος της περιόδου 2004-05, οπότε και, κατακτώντας την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και το Πρωτάθλημα, κατάφερε να ανέλθει για πρώτη φορά στην ιστορία του στη Γ' Εθνική Κατηγορία.

Κατά τις δύο πρώτες αγωνιστικές περιόδους που συμμετείχε στο Πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής Κατηγορίας, 2005-06 και 2006-07, η ομάδα της Νικήτης κατέλαβε την 8η θέση στην τελική κατάταξη του 2ου Ομίλου Βορρά.

Την επόμενη αγωνιστική περίοδο, 2007-08, έπειτα από 16 συνεχόμενες ήττες, αποσύρθηκε από το Πρωτάθλημα, γνωρίζοντας τον υποβιβασμό στο τοπικό Πρωτάθλημα της Χαλκιδικής.

Την περίοδο 2008-09 πραγματοποίησε μία νέα αρχή στο Πρωτάθλημα της Β' Κατηγορίας Ανδρών της Ε.ΚΑ.Σ.Χ., το οποίο και κατέκτησε άμεσα. Από τότε μέχρι σήμερα με έμπειρους και επιστημονικά καταρτισμένους προπονητές συμμετέχει ανελλιπώς σε όλα τα πρωταθλήματα της τοπικής ένωσης.

Το 2012 επί προεδρίας του Θανάση Μάντσιου μετά από ομόφωνη απόφαση της Γ.Σ. η ομάδα μετονομάστηκε σε Α.Ο. Σιθωνίας " Οι Σίθωνες" καλύπτοντας τις απαιτήσεις της νέας εποχής, αφού οι περισσότεροι αθλητές και αθλήτριες του προέρχονται πλέον απ΄όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Σιθωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου